تبلیغات

بازگشت   انجمن هاي شهر مجازي لرستانيها > استان لرستان > ورزش لرستان

جدیدترین موضوعات انجمنها

ثبت نام سریع
شما عضو انجمن لرستانيها نیستید و یا با نام کاربری خود وارد سایت نشده اید، چنانچه عضو نیستید : مي توانيد در کمتر از یک دقیقه با استفاده از سیستم ثبت نام سریع در سایت عضو شوید.

نام انتخابی : رمز عبور : تکرار رمز عبور : ایمیل : تکرار ایمیل :
  قبول کردن قوانین و اساسنامه  

توجه : به دليل انتقال سرور امكان ارسال پست تا تكميل عمليات وجود نداشته و هر تغيير پس از اين در سايت اعمال نخواهد شد .
پاسخ

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 30th December 2009, 22:58   #1 (permalink)
مدیر انجمن

رضوان آواتار ها

تشکر ها: 370
تشکر شده 281 بار در 216 پست
حالت من :

جعبه مدال ها

معرفی پهلوان لرستانی

معرفی پهلوانان ورزش لرستان

محمد باقری:
غرب ایران، دیار زاگرس، جایگاه خیزش دلاوران و زادگاه دلیر*مردان تاریخی بسیار* بوده است و از قدیم*الایام کانون گردهمایی و پرورش علما، فضلا، ادبا، شعرا و پهلوانان نامداری بوده *که *هر یک در ایران و جهان منزلتی خاص و مرتبتی والا داشته*اند. در این میان، لرستان دیار تاریخ و تمدن، زادگاه* مردان بزرگی* بوده و فرزندانی را در دامان *خویش پرورش داده که نام آنها شهره خاص و عام است. دراین شماره، زندگی*نامه پهلوانی از این دیار را به اختصار حضورتان ارائه می*نماییم که شرافت، صحت عمل، رسیدگی به تنگدستان، حمایت از مظلومان و تاختن بر ظلم و ظالم و دیگر آیین*های *جوانمردی* از مرام*نامه *عیاری *وجوانمردان و خصوصیات بارز این فرزند لرستان است
پهلوان اصغر نجار*بروجردی فرزندعلی*اکبر، متولدبروجرد، از بدایت عمر در تهران می*زیست و در دوران جوانی با توجه به علاقه*ی بسیاری که به ورزش باستانی و کشتی پهلوانی داشت، *فنون این *ورزش را زیر نظر پهلوان ابوالقاسم قمی فرا گرفت. پهلوان *اصغر *نجار *از پهلوانان *معروف*عهد قاجار و یکی از دلیرمردان نامی عصر خویش است. وی ازحیث تناسب اندام و قدرت، فردی عدیل و در شمار پهلوانانی چون پهلوان* حاج سیدحسن رزاز معروف به شجاعت، پهلوان* حاج *محمدصادق بلور*فروش و پهلوان محمد *عبدل *معروف به یزدی*کوچک بوده است.
نامبرده فردی متواضع بودکه *در دوران خود نظیرش در قدرت و کاردانی وجود* نداشت، و وجودش مایه افتخار لرستان و حتا ایران است. در کشتی*گرفتن، خارق*العاده، بی*همتا و بی*رقیب بود. در تهران، خراسان، شیراز و بیش*تر نقاط ایران قدرت*نمایی*های بسیار از او به *ظهور رسید و با پهلوان نامداری *کشتی *گرفت *و اکثر کشتی*هایش را سر پا و به* صورت ایستاده به اتمام می*رساند! درکتاب تاریخ ورزش باستانی و کشتی پهلوانی ایران تألیف مهدی*عباسی در مورد این پهلوان *چنین آمده است: «مرحوم حاج دایی آشپز *که از کشتی *گیران* و کاردان*های تهران *بود در حضور جمعی از بزرگان ورزش* چنین* گفت*: خدا رحمت*کند پهلوان اصغر* نجار را، پهلوانی بود *که *روی پا*کشتی می*گرفت. به*خاطر *دارم زمانی *که *تازه *به زورخانه* می*رفتیم، جلوس پهلوان اصغر نجار بود. *این *پهلوان حدود 7 سال هنگام ورزش روی تنکه خود بر سر زانو کاسه*بندی* که دارای آینه بود می*بست. پهلوان در* این مدت *7 *سال از دست هیچ*کس نیفتاد و شکست نخورد. چه بسا بزرگان *کشتی در برابرش چاره*ای جز شکست نداشتند. *حتا یک بار نیز پهلوان نامی ایران حاج سیدحسن رزاز معروف به شجاعت مغلوب ایشان شد.»

دوستان *کردم *شما* را *من *وداع *زندگانی
می*دهم *روز و *مه و **سال *وفات *خود *نشانی
در* هزار*و *سیصد *و *پنجاه *و *هشت *از *بعد *هجرت
رفتم *از* این *دار* فانی سوی ملک جاودان
پیشه*ام *بوده است نجاری *و نام* نیکم اصغر
شهره آفاق بودم من بنام *پهلوانی پهلوان اصغر در دلیری، زور، قدرت و تواضع، سر آمد پهلوانان زمان خود بود و عمر خود را با افتخار و سربلندی به پایان برد. وی 22 تیر 1318 دارفانی را در سن 69 سالگی وداع گفت. پیکر این پهلوان نیکو*خصال و نامی *ایران در ضلع جنوب شرقی امام*زاده عبداله شهرری دفن *گردید. این ابیات زینت*بخش سنگ *مزار اوست
OFFLINE   پاسخ با نقل قول
کاربر روبرو از پست مفید رضوان تشکر کرده است .
پاسخ

ابزارهای موضوع
نحوه نمایش